Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Elérhető a tűzifavásárlást megkönnyítő online piactér, amely biztonságos és átlátható módon mutatja be a fogyasztóknak a lehetőségeik. Hirdetői oldalról ügyfélkapus azonosításhoz kötött a rendszer használata, megakadályozva ezzel az illegális, erdőirtásból származó tűzifát kínáló csalók megjelenését. Ennek révén megakadályozható az elmúlt években rendre gondot okozó átverések térnyerése: többször előfordult, hogy a hirdetésekben alacsony árat ígérő, majd fizetés után, az áru leszállítása nélkül kámforrá váló csalók húzták csőbe az emberek. Ráadásul a tilosban járók generálta ár és hirdetési verseny a tisztességes erdőgazdálkodók, kereskedők munkáját is jelentősen megnehezítette.

A Tűzifát okosan hirdetési felület létrehozásában a Nébih szakembereit kettős cél vezérelte. Egyrészt - az illegális fakereskedelem és fakereskedők elleni küzdelem részeként - a jogszerűen működő erdőgazdálkodók, földhasználók és faanyag kereskedelmi lánc szereplők támogatása, másrészt a tűzifavásárlók tájékozódásának könnyítése és csalóktól való megóvása - írják a közleményben, mely szerint az oldalra csak beazonosítható, a faanyagterméklánc-felügyeleti (EUTR) nyilvántartásban szereplő erdőgazdálkodók, vállalkozások tudnak hirdetést feltölteni, így zárva ki az illegális fakitermelésből élő csalókat. Az ajánlatok ár szerint is rendezhetők, így könnyen kiválaszthatók a legolcsóbb szállítók.

A vásárlók a felületen megtalálhatják a lakóhelyükhöz legközelebb eső kereskedőket, ezáltal is minimalizálva a szállítási költségeket. A rendszer másik fontos, egyedülálló előnye, hogy lehetővé teszi a különböző feldolgozási formában és kiszerelésben értékesített tűzifa termékek (például ömlesztett, kalodás, big-bag, sarangolt) árainak összehasonlítását.

A Nébih emellett készített egy útmutatót is a favásárláshoz.