A bank közleménye szerint a hétvégén kezdődő nyári olimpiai játékokra utazóknak arra is érdemes figyelmet fordítaniuk, hogy indulás előtt ellenőrizzék a bankkártyákhoz beállított napi limiteket. A külföldre utazóknál gyakori, hogy ezt elfelejtik megtenni, és így fizetési problémájuk adódik.

A közlemény szerint mindent figyelembe véve érdemesebb külföldön készpénz helyett inkább bankkártyával fizetni, hiszen a fizetésnek nincs külön díja, és biztonságos is, miközben a nagy mennyiségű készpénz könnyen zsebtolvajok célpontja lehet. A bankkártya elvesztése esetén azonnal letiltható, érdemes is ezt a lehető leggyorsabban megtenni a pénzintézet telefonos ügyfélszolgálatán.

A szakértők javasolják azt is, hogy akár csak az utazás idejére kérjenek az ügyfelek sms-tájékoztatást minden kártyaműveletről, legyen az pénzfelvétel vagy bankkártyás vásárlás.

A bank arra is felhívja a figyelmet, hogy külföldi utazáshoz fontos a megfelelő utasbiztosítás is. Érdemes ellenőrizni az utazás előtt, hogy bankkártyánkhoz tartozik-e ilyen szolgáltatás, és milyen eseményekre nyújt fedezetet.