A 60 évesnél idősebb magyarok 31 százaléka már felvette a harmadik oltást – derül ki abból a közvélemény-kutatásból, amelyet az Idea Intézet készített. A felmérés szerint minél fiatalabb korosztályt nézünk, arányaiban annál kevesebben oltatták be magukat harmadszor, de ez bizonyára összefügg azzal, hogy az idősebbek oltása korábban kezdődött - olvasható a 24.hu-n közzétett felmérésből.

A megkérdezettek 40 százaléka vagy már beadatta a harmadik oltást, vagy a jövőben biztosan meg fogja tenni. Sokan fontolgatják még, vagy nem akarnak válaszolni.

Az összes megkérdezett 22 százaléka mondta azt, hogy kétszer már beoltották, és biztosan kéri a harmadik dózist is, 18 százalék pedig már túl is esett rajta az október végi, november eleji adatfelvétel időpontjáig, 16 százalék pedig ugyan kapott két oltást, de hezitál, hogy kéri-e a harmadikat.

Az oltás kötelezővé tételét a kormányfő szerint a magyarok gyomra nem venné be, amit csak részben támaszt alá a Pulzus Kutató lapunk megbízásából végzett felmérése.
A teljes felnőtt népesség körében 12 százalék azok aránya, akik azt mondták, hogy biztosan nem fogják beoltatni magukat egyszer sem. A 30-39 évesek körében ez az arány már 23 százalék.

A valóságban a friss adatok szerint a harmadik oltással rendelkezők száma már kicsivel több mint 1,9 millió, az összes beoltott szűk egyharmada, ebből mintegy százezren hétfőn, az oltási akcióhét első napján kapták meg az emlékeztető oltást - olvasható a lap által ismertetett felmérésben.