Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke péntek reggeli rádióinterjújában megismételte azokat a szakmai álláspontokat, amelyek szerint a védőoltások mellékhatása, esetleges szövődményei sokkal elenyészőbbek, mint amilyen súlyosan fertőz, és amilyen gyakran okoz akár halálos fertőzést a koronavírus - tudósított a Telex.

Beszélt arról, hogy nemcsak egyéni, hanem társadalmi felelősség is van, de a védettség kialakulása egyéni, csak a tömeges átoltottság jelenthet kiutat a járványból. A bizonytalanoknak, az eddig nem regisztrálóknak azt javasolta, hallgassanak az orvosokra, forduljanak kérdéseikkel a háziorvosokhoz, mert a háziorvosok mindent tudnak.

A 24.hu beszámolója szerint szóba került az oltásellenesek büntetőjogi szankcionálása. A miniszterelnök szerint vannak a kormányoldalon, akik büntetőjogi eszközökkel lépnének fel az oltásellenesek ellen, de ő ezt eddig visszatartotta. A nyugati országokban is van vita, de az arról szól, hogyan segítsenek az embereknek.

A miniszterelnök elmondta: 3 145 592 ember kapott oltást, közülük 1,3 millióan már a második dózis is megkapták. A következő hat hét döntő lesz, ha meg tudják duplázni a beoltottak számát, szerinte május végére vagy júniusra „kint vagyunk a vízből”. A 65 év feletti regisztráltak közül mindenkit beoltottak, akit el tudtak érni. Orbán Viktor szerint közel vagyunk ahhoz, hogy a felnőtt lakosság több mint fele vagy beoltott vagy már átesett a betegségen, ez teszi lehetővé a nyitás megkezdését.