A kormányhivatal válaszában azt írta, hogy a mai napon 10 ezer adag Pfizer oltóanyagot szállított ki azoknak a fővárosi háziorvosoknak, akik vállalták annak eloltását. Viszont több olyan háziorvos volt, aki vállalása ellenére nem vette át a kiszállított vakcinákat, ezeket a kormányhivatal holnap olyan praxisokba szállítja ki, amelyek vállalják ezek eloltását is - idézi a portál.

Hozzátették, hogy a fővárosi kormányhivatal mindezeken felül kedden szállított ki 28 500 adag Pfizer-vakcinát a kórházi oltópontokra is, tehát a fővárosi háziorvosok oda is tudnak szervezni regisztráltakat. Emellett 24 ezer adag Moderna vakcinát szállított ki a kormányhivatal a szakrendelőkbe, ahová a kórházi oltópontokhoz hasonlóan a háziorvosok irányítják a praxisukba tartozó embereket. A háziorvosok még megkapták az esedékes második körös oltásokhoz szükséges Moderna és Sinopharm vakcinákat is – írta válaszában a kormányhivatal.

Kedden újabb, mintegy 250 ezer adag Pfizer-BioNTech-vakcina érkezett Magyarországra. A hivatal közben díjazást ígért a háziorvosoknak a kínai vakcina beadásáért.