Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A hét elején kapták meg újabb SMS-behívóikat azok a pedagógusok, akiket az áprilisi kampányban oltottak be először a Pfizer vakcinájával, és a következő napokban lesz esedékes a második dózis - írja a Népszava. A behívóban csak annyi szerepelt: az érintett pedagógus az oltási papírján szereplő időpontban jelenjen meg csakhogy azon nem állt konkrét időpont.

Vannak olyan tanárok is, akik arról számoltak be, már volt időpontjuk a második oltásra, ennek ellenére hétfőn ők is kaptak egy SMS-t, amelyben teljesen más napra hívták be őket. Volt köztük olyan, aki rövid időn belül két behívót is kapott két különböző időponttal. A kavarodást főként az okozhatja, hogy hétfőn kezdődtek meg az írásbeli érettségik, és azok a tanárok, akik részt vesznek a vizsgák lebonyolításában, hétköznap nem biztos, hogy el tudnak menni az oltópontra.

Az iskolákkal kapcsolatos másik kérdés az általános iskolák felső tagozatai és a középiskolák jövő hétre tervezet nyitása. Totyik Tamás, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) alelnöke,úgy véli, ha a jelenlegi járványügyi adatok nem kezdenek el ismét romlani, május 10-től ki lehet nyitni az intézményeket a megfelelő óvintézkedések betartása mellett. Az ADOM Diákmozgalom szerint a szülőknek, a diákoknak, a tanároknak és az intézményvezetőknek kéne dönteniük erről. Erről szóló petíciójukat már több mint 64 ezren írták alá.

Az óvodák és az általános iskolák alsó tagozatai már április 19-től nyitva vannak, de sok szülő úgy döntött, ennek ellenére sem viszi be a gyerekét. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a napilapnak elárulta, hogy jelenleg az alsós osztályokban a tanulók 84 százaléka, az óvodában a gyermekek 73 százaléka van bent az intézményekben.