Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat közlése szerint szombat estétől fagypont alá csökken a hőmérséklet és a következő öt-hat napban sem emelkedik 0 fok fölé napközben - írta az MTI.

A jövő hét első felében lesznek olyan napok, amikor napközben is mínusz 5 fok körül alakulnak a maximumok. Ráadásul az erős szél miatt ezt is jóval hidegebbnek lehet majd érezni. Éjszakánként az ország legnagyobb részén mínusz 10 foknál is hidegebb idő várható.

Az előrejelzés szerint szombaton többfelé kisüt a nap, de reggel még délnyugaton, napközben a középső országrészben sok lesz a felhő, ott havazás is valószínű. Többfelé megélénkül, néhol meg is erősödik a szél, ami helyenként gyenge hófúvást is okozhat. A legalacsonyabb hőmérséklet többnyire mínusz 8 és mínusz 1 fok között alakul, de északkeleten a havas, szélvédett, derült tájakon mínusz 10 foknál is hidegebb lehet. A legmagasabb hőmérséklet mínusz 3 és plusz 3 fok között valószínű.

Vasárnap a több-kevesebb napsütés mellett délen lehet néhol gyenge havazás. Többfelé megerősödik a szél, ezért hófúvásra is számítani kell. A minimumhőmérséklet általában mínusz 14 és mínusz 7 fok között alakul, de a gyengén felhős, havas, szélvédett tájakon mínusz 15 fok alatt valószínű. A nappali maximumok mínusz 7 és mínusz 2 fok között alakulnak. A jelenlegi előrejelzés szerint a jövő héten tovább hűl a levegő. Néhol napközben is mínusz 10 fok körül alakul a hőmérséklet, a leghidegebb órákban mínusz 20 foknál is hidegebb lehet.

A meteorológiai szolgálat is felhívta a figyelmet: ilyen időjárásban nemcsak a szabad ég alatt, hanem a fűtetlen lakásokban, házakban élőket is fokozottan veszélyezteti a kihűlés, illetve a fagyhalál. Aki segíteni szeretne és tud, többek között az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF), a Menhely Alapítvány és a diszpecserportal.hu honlapjain találja a szükséges információkat, telefonszámokat - írták a közleményben.

A kép forrása: Shutterstock.