Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Csütörtökön jobbára borult, párás, többfelé ködös idő várható, csak helyenként szakadozik fel rövid időszakokra a felhőzet – közölte az Országos Meteorológia szolgálat (OMSZ).

Szórványosan számítani lehet szitálásra, kisebb esőre. Borsodban néhol ónos szitálás, gyenge ónos eső, fagyott eső, hószállingózás is előfordulhat.

Pénteken délnyugat, nyugat felől egyre nagyobb területen csökken a felhőzet, de főként az északkeleti megyékben maradhatnak borult, párás vidékek, ködfoltokkal. Este a délnyugati országrészben is képződhet köd, illetve rétegfelhőzet, ugyanakkor észak felől fátyolfelhők is érkeznek. Főleg az ország északkeleti felén várható szórványosan szitálás, kisebb eső, estétől már inkább csak Borsodban, Szabolcsban valószínű gyenge eső. A nyugati, délnyugati szelet pénteken több helyen élénk, a középső országrészben néhol erős lökések kísérhetik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +7 fok között alakul, hajnalra azonban már enyhülhet az idő.

A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken általában 9 és 16, északkeleten 2 és 8 fok között várható.
Európa nagyobb részén ciklonok, illetve a hozzájuk kapcsolódó meleg- és hidegfrontok okoznak változékony, gyakran szeles, több helyütt csapadékos időjárást. Általában eső, Észak-, Északkelet-Európában havazás a jellemző, a szárazföld középső területeiről, az Alpok és a Balkán-félsziget térségéből pedig vegyes halmazállapotról érkezik jelentés.

Az Ural előterében anticiklon található, arrafelé számottevő csapadék nem hull, de rétegfelhőzet takarja el a napot. Ezzel szemben az Ibériai-félsziget környékén több órás napsütést biztosít az ott található magasnyomású légköri képződmény.

Ez az anticiklon egyre inkább benyúlik majd Közép-Európa fölé is, így az óév utolsó napján a Kárpát-medence nagy része fölé is alacsonyabb nedvességtartalmú, egyúttal enyhébb légtömeg érkezik.