Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Többnyire erősen felhős vagy borult idő lesz. Nagyobb eséllyel a Nyugat-Dunántúlon és az északi megyékben lehet eső. A délkeleti szelet továbbra is élénk, helyenként erős széllökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 10 fok között alakul - írja a szombat estig várható időjárásról az OMSZ a honlapján.

Vasárnap az átmeneti felszakadozások mellett jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég, hosszabb napos időszakokra délen, délnyugaton van kilátás. Többfelé számíthatunk esőre, záporra. Az élénk déli, délkeleti szelet főként a Dél-Alföldön kísérik erős lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 10 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 10 és 17 fok között várható, de az Északi-középhegységben és a Dunántúlon helyenként kissé hűvösebb lesz.

Hétfőn már északnyugaton változóan, másutt többnyire erősen felhős időre számíthatunk. A keleti határnál helyenként eső, zápor előfordulhat. Az északi, északnyugati szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 8 fok között valószínű, délkeleten, keleten lesz az enyhébb idő.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat humánmeteorológiai figyelmeztetése szerint az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg leginkább. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet, de lassulhat az érzékelés is, a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges. A szervezet görcskészsége hidegfront érkezésekor erősödik, emiatt az epe-, vese-, gyomor- és bélgörcsök száma a frontbetegeknél emelkedhet. Ugyancsak a görcskészséggel függ össze, hogy egyes esetekben a szülések korábban indulnak meg.