Szerda estig az ország nagy részén változóan felhős idő várható hosszabb-rövidebb napsütéssel, főleg az északkeleti, keleti megyékben maradhatnak felhős, párás körzetek. Késő délután, este északnyugat felől vastagabb melegfronti felhőzet érkezik. Estig az északi, északkeleti megyékben fordulhat elő néhol kisebb eső, zápor. A délnyugati szelet többfelé élénk, a Kisalföldön helyenként erős lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 9 és 14 fok között alakul, a tartósabban felhős északkeleti részeken lehet ennél hűvösebb. Késő estére 2 és 8 fok közé csökken a hőmérséklet.

Csütörtökre virradó éjszaka többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég. Az ország északi felén több helyen, másutt néhol valószínű eső. A déli, délnyugati szél hajnaltól már sokfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és +7 fok között valószínű.

Csütörtökön egyre többfelé felszakadozik a felhőzet. Felhőátvonulások várhatók, a délutáni, esti óráktól egyre kevesebb felhővel. Főként hazánk északkeleti felén több helyen eleredhet az eső, záporeső. Egy-egy zivatar sem kizárt. Az esti órákban csökken a csapadékhajlam. A déli, délnyugati, majd a nyugatira, északnyugatira forduló szelet erős, főleg hazánk északi felén viharos lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 11 és 17 fok között alakul, északkeleten néhol hűvösebb, a Fertő térségében melegebb is lehet.

Pénteken gyengén vagy közepesen felhős időre, és emellett többórás napsütésre számíthatunk. Reggelig még néhol kisebb eső, zápor előfordulhat, de napközben csapadék már nem valószínű. A kezdetben még nagy területen erős, viharos északnyugati, nyugati szél napközben déliesre fordul és mérséklődik. A hőmérséklet hajnalban jellemzően 1 és 7 fok között alakul, de a kevésbé szeles délnyugati és északkeleti tájakon fagyhat is. Kora délután 9 és 16 fok közötti értékeket mérhetünk - írják a meteorológusok.