Csütörtökre virradó éjszaka túlnyomóan derült vagy gyengén fátyolfelhős időre számíthatunk, majd hajnaltól elkezd növekedni a felhőzet. Számottevő csapadék nem valószínű. Helyenként párássá válik a levegő, foltokban köd is képződhet. A déli, délnyugati szél az északi megyékben nyugatira, északnyugatira fordul, megélénkül, főként a hegyekben meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és -7 fok között alakul, de a szélcsendes, fagyzugos részeken ennél több fokkal hidegebb is lehet. A szeles részeken hajnalra már enyhül az idő.

Csütörtökön többnyire erősen felhős vagy borult időre számíthatunk. Több hullámban valószínű vegyes halmazállapotú csapadék. Északkeleten végig havas eső, havazás lesz a jellemző, másutt az esőt, havas esőt délutántól észak felől egyre nagyobb területen váltja fel hózápor, északnyugaton az ég is megdörrenhet. Reggel a délnyugati határvidéken esetleg ónos eső is előfordulhat. A délnyugati szél lassan mindenütt nyugatira, északnyugatira fordul, megerősödik, kiemelten az Észak-Dunántúlon és a főváros tágabb térségében olykor viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +8 fok között várható.

Pénteken felhőátvonulások várhatók, az ország nagyobb részén többórás napsütéssel. Helyenként előfordulhat hózápor. Sokfelé erős lökések kísérik az északnyugati, nyugati szelet. Hajnalban jobbára -8, -3 fokot mérhetünk, de a szélcsendes, fagyzugos részeken hidegebb lesz. Délutánra általában 0 és +4 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Szombaton a Dunától keletre általában gyengén felhős időre számíthatunk, több órás napsütéssel. A Dunántúlon, különösen annak nyugati felén inkább erősen felhős vagy borult lesz az ég. A Nyugat-Dunántúlon többfelé előfordulhat havazás, másutt csak néhol valószínű hószállingózás. A nyugati megyékben elvétve havas eső is lehet. Az északnyugati szelet több helyen erős lökések kísérhetik. Hajnalban többnyire -8, -2 fok várható, de a szélcsendes, fagyzugos tájakon hidegebb is lehet. Délután jobbára -1, +4 fokot regisztrálhatunk.

Vasárnap a Dunántúlon felszakadozik, csökkenhet, másutt időnként megnövekedhet a felhőzet, délután országszerte változóan felhős időre számíthatunk hosszabb-rövidebb napsütéssel. A Dunántúlon több helyen, északkeleten, keleten szórványosan előfordulhat hószállingózás, havazás. A nyugati megyékben helyenként vegyes halmazállapot is lehet. A Duna-Tisza közén legkisebb a csapadék esélye. Késő délután, este számottevő csapadék már sehol sem valószínű. Az északias szél megélénkül, helyenként megerősödik. A minimum-hőmérséklet általában -8 és 0 fok között várható, de a kevésbé felhős, szélcsendes részeken hidegebb lehet. A maximum többnyire -2 és +3 fok között alakul - írják a meteorológusok.