Csütörtökre virradó éjszaka általában közepesen és erősen felhős lesz az ég. Elsősorban északkeleten, helyenként délnyugaton zúzmarás köd képződhet. A keleti megyékben néhol előfordulhat kisebb havazás, a ködös tájakon hószállingózás, ónos szitálás, másutt csapadék nem valószínű. Az északnyugati szél a Dunántúl északi felén és a középső országrészben időnként megélénkül, másutt mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -4 és +1 fok között alakul, de a havas, szélcsendes, ködös tájakon ennél hidegebb is lehet.

Csütörtökön alapvetően sok lesz felettünk a felhő, de az ország nagy részén néhány órás szűrt napsütésre számíthatunk. Ezzel szemben a Tiszántúlon tartósan borult maradhat az ég. Napközben számottevő csapadék nem valószínű, estétől egy csapadékzóna érkezik, amelyből vegyes halmazállapotú csapadék elsősorban az északi országrészben lehet. A déli, délnyugati szél napközben a Duna-Tisza közén, míg estétől az északnyugati szél az Észak-Dunántúlon erősödik meg. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 2 és 7 fok között valószínű, északkeleten a borult idő miatt fagypont körül maradhat a csúcshőmérséklet.

Péntek éjjel frontális felhőzet vonul dél felé, délelőtt elhagyja az országot. Ezt követően felhőátvonulások várhatók több-kevesebb napsütéssel. Főleg a Dunától keletre nagyobb, vastagabb felhőtömbök is lehetnek. Éjjel elsősorban az ország északkeleti felén valószínű gyenge havazás, havas eső, néhol eső, esetleg ónos eső. Napközben elszórtan zápor, a délutáni, esti óráktól egyre inkább havas eső zápor, hózápor lehet, de néhol ónos eső sem kizárt. Az északnyugati, nyugati szelet nagy területen kísérik erős, időnként viharos lökések. Kevésbé szelet területek az északkeleti és a délnyugati megyékben lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -2 és +3 között várható, de az átmenetileg gyengébben felhős, kevésbé szeles, fagyzugos tájakon ennél hidegebb időre számíthatunk. Délutánra általában 6 és 9 fok közé melegszik fel a levegő, ennél hidegebb idő az északkeleti határ közelében valószínű.

Szombaton általában gyengén vagy közepesen felhős, napos időre számíthatunk, majd nyugat, északnyugat felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. Délutánig számottevő csapadék nem várható. Késő délutántól, estétől főleg az ország északkeleti felén-kétharmadán szórványosan előfordulhat csapadék: nyugatabbra az esőnek, kelet, északkelet felé haladva a havas esőnek, hónak van nagyobb esélye. Az északnyugati szél délnyugatira fordul, helyenként erős lökések is kísérhetik. A minimum-hőmérséklet döntően -5 és +1 fok között valószínű, azonban a kevésbé felhős, szélcsendes, fagyzugos tájakon ennél hidegebb is lehet. A maximum-hőmérséklet általában 3 és 7 fok között alakul, de az északkeleti határnál hidegebb időre van kilátás - írják a meteorológusok.