Jelenleg északon, északkeleten hó, másutt fagyott eső, ónos eső, eső formájában számíthatunk csapadékra.

Késő délután, kora este délnyugat felől újabb hullámban érkezik csapadék. Ez a csapadékzóna elsősorban az ország déli felén okozhat ónos esőt, de mellette fagyott eső, eső egyaránt előfordulhat.

Az intenzívebb ónos eső leginkább a Dél-, Délnyugat-Dunántúlon valószínű az éjszaka folyamán. Az Északi-középhegység területén hószállingózás, ködös területeken elvétve ónos szitálás előfordulhat még az éjjel.

Északon lepel-3 cm hó hullhat, az ország déli felén és a nyugati határvidéken ónos eső valószínű. A legtöbb mennyiség Zala, Somogy, Tolna és Baranya megyében lehet - írja az OMSZ.

A csapadékzóna várhatóan péntek reggel hagyja el az országot. Pénteken nagyobb eséllyel északkeleten lehet hószállingózásra, gyenge havazásra számítani, az Északi-középhegység térségeben ónos szitálás is előfordulhat.

A következő napok időjárása

Péntekre virradó éjszaka többnyire erősen felhős vagy borult, párás, ködös idő várható, csak átmenetileg szakadozhat fel a felhőzet. Elsősorban az ország déli felén számíthatunk szórványosan ónos esőre, fagyott esőre, esőre, míg másutt inkább csak hószállingózás, ónos szitálás fordulhat elő elvétve. A légmozgás többnyire gyenge vagy mérsékelt marad. A hőmérséklet hajnalban általában -1 és -8 fok között valószínű.

Pénteken alapvetően erősen felhős vagy borult, párás, helyenként tartósan ködös idő várható, csak rövid időre válhat szakadozottá a felhőzet. Estig csak helyenként, nagyobb eséllyel északkeleten alakulhat ki hószállingózás, gyenge havazás, az Északi-középhegység térségében ónos szitálás, míg másutt legfeljebb szitálás fordulhat elő. A déli, délnyugati szél egyre többfelé megélénkül, a Dunántúlon meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +5 fok között alakul, délnyugaton lesz enyhébb az idő.

Szombaton jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég, délutántól lehetnek átmeneti szakadozások a felhőzetben. Több helyen várható eső, zápor, északkeleten kezdetben vegyes halmazállapotú csapadék (ónos eső, fagyott eső, havas eső) is hullhat. A délnyugati, nyugati szelet többfelé kísérik erős, néhol viharos lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +5 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 11 fok között várható, északkeleten lesz a hidegebb, nyugaton pedig a legenyhébb.

Vasárnap napközben szakadozottabb lesz a felhőzet, mely késő délutántól nyugat felől fokozatosan megvastagszik. Kezdetben helyenként, estétől egyre többfelé lehet számítani esőre, záporra. A nyugati, északnyugati szél többfelé megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 11 fok között várható.