Csütörtök estig az északi megyékben kissé felhős, napos idő lesz, ugyanakkor délen, délnyugaton több felhő várható, és ott fordulhat elő zápor, esetleg zivatar. Délután délen is csökken a felhőzet, kisüt a nap. Az északias szél többfelé élénk lesz, zivatarok környezetében megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 30 fok között várható. Késő estére 20, 25 fokra hűl le a levegő.

Pénteken a megnövekvő fátyolfelhőzet és a kevés gomolyfelhő mellett szűrt napsütésre számíthatunk. Mindazonáltal az esti órákban az északkeleti határ közelében egy-egy futó zápor kialakulhat. A nyugatira, északnyugatira forduló szél az ország északi felében megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 11 és 17 fok között alakul, de a hidegre hajlamos helyeken ennél alacsonyabb értékeket is mérhetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 33 fok között várható - írja az OMSZ.

Szombaton napos időre számíthatunk kevés fátyol- és gomolyfelhővel. Csapadék nem valószínű. A délnyugati, nyugati szelet többfelé élénk, északon helyenként erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 34 fok között várható.

Vasárnap a fátyolfelhők és a napsütés mellett erősödő gomolyfelhő-képződés várható, és több helyen alakul ki zápor, zivatar. Legtöbb csapadék délnyugaton valószínű. Eleinte többnyire mérsékelt marad a légmozgás, majd megélénkül, helyenként megerősödik az északnyugatira forduló szél. Zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 32 fok között valószínű, délkeleten lesz napközben a legmelegebb, nyugaton a hűvösebb.

Hétfőn változóan felhős idő várható általában többórás napsütéssel, délnyugaton lehet több a felhő. Délnyugaton szórványosan valószínű eső, zápor, másutt néhol zápor. Az északnyugati szelet élénk vagy erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28 fok között valószínű.

Kedden többnyire közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, helyenként zápor valószínű. Az északnyugati, északi szelet élénk vagy erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között valószínű.