Péntekre virradó éjszaka átmenetileg mindenütt csökken, majd az éjszaka második felében a Dunántúlon nyugat felől már megnövekszik a felhőzet. Néhol pára- és ködfoltok kialakulhatnak. A keleti csapadékgócok fokozatosan megszűnnek, hajnalban azonban a Nyugat-Dunántúlon már lehet zápor, zivatar. Jellemzően gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet hajnalban 15 és 21 fok között valószínű.

Pénteken az erősen felhős ég mellett inkább csak rövidebb napos időszakok valószínűek. A hajnali, reggeli óráktól nyugat, délnyugat felől egyre többfelé számíthatunk csapadékra. Az ország délnyugati felében kiadósabb eső is valószínű, míg másutt elszórt jelleggel kell záporra, zivatarra számítani. Csak zivatarok környezetében fordulhatnak elő erős vagy viharos széllökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 21 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 30 fok között alakul, a tartósabban csapadékos részeken lesz hűvösebb az idő - írja az OMSZ.

Szombaton nyugat felől mindenütt felszakadozik, csökken a felhőzet, majd a többórás napsütés mellett gomolyfelhők képződnek. Reggel délen, délkeleten még lehet eső, záporeső, napközben pedig szórványosan alakul ki zápor, zivatar - főként a Duna és a Tisza közötti sávban. Az északnyugati szél megélénkül, helyenként meg is erősödik, zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között valószínű.

Vasárnap napos időre számíthatunk gomolyfelhőkkel. Legfeljebb elvétve fordulhat elő futó zápor. Az északi, északnyugati szél megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 28 fok között valószínű.