Szombatra virradó éjszaka többnyire derült vagy kissé fátyolfelhős időre számíthatunk csapadék nélkül, de északkeleten, keleten maradhatnak felhősebb tájak is. Leginkább a Dunántúl déli és nyugati részein párássá válhat a levegő. A légmozgás jobbára gyenge vagy mérsékelt lesz, határozott irány nélkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 1 és 6 fok között alakul, de a fagyzugokban ennél 1-2 fokkal hidegebb, a Balaton-parton pedig enyhébb lehet a hajnal. Talajmenti fagy nagyobb területen is előfordulhat.

Szombaton sok napsütés várható kevés fátyol- és gomolyfelhővel, csapadék nélkül. A déliesre forduló szél a Kisalföldön megélénkülhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között alakul - írja az OMSZ.

Vasárnap túlnyomóan derült, száraz időre számíthatunk, csak késő délutántól növekszik meg nyugat felől a fátyolfelhőzet. A délkeleti, déli szél megélénkül, északnyugaton helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 7 fok között alakul, de egyes fagyzugokban hidegebb lesz, gyengén fagyhat, illetve talajmeneti fagy az országban több helyen valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között várható.