A szombatra virradó éjszaka első felében nyugodt időre számíthatunk, de az éjféli óráktól északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, és nagyobb eséllyel a Dunától keletre kisebb csapadék is várható. Ezzel együtt a szél északira fordul és főként a Nyugat-Dunántúlon és északkeleten megerősödik. A hőmérséklet késő este 10 és 17, hajnalban 6 és 12 fok között valószínű, talajmenti fagy már sehol sem lesz.

Szombat délelőtt a Dunántúlon már derült vagy gyengén felhős idő várható, majd keletebbre is fokozatosan felszakadozik a felhőzet, így ott is számíthatunk több-kevesebb napsütésre. A kora délutáni órákig főként a Dunától keletre kisebb záporeső még előfordulhat. Az északi, északkeleti szél a Duna-Tisza közén kívül nagy területen lesz erős, néhol akár viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 12 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 fok között várható.

QP | Quality Placement

Vasárnap többnyire derült vagy gyengén felhős idő várható, délkeleten, keleten lehet néhol több a felhő. Csapadék nem várható. Az északkeleti szél megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 19 fok között várható.

A fotó forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.