A Középtávú Időjárás-előrejelzések Európai Központja (ECMWF) szerint Európa nagy részén az ilyenkor szokásosnál több fokkal melegebb idő várható.

Térképükön vörössel jelölik a melegebb területeket, ide esik Magyarország is. Különösen az északkeleti országrészben lehet majd melegebb az átlagnál.

Ezt támasztja alá az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) középtávú előrejelzése is. A meteorológusok úgy vélik, hogy időjárási fordulatra legkorábban a hosszú hétvégén lehet számítani.

A kép forrása: OMSZ.

Szombatra virradó éjszaka túlnyomóan derült, száraz idő várható. Néhol átmenetileg pára-, illetve ködfoltok előfordulhatnak. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet hajnalban többnyire 4 és 10 fok között alakul, a magasabban fekvő részeken és a városokban lesz az enyhébb, a fagyzugos helyeken pedig kissé hidegebb is lehet.

Szombaton túlnyomóan derült, napos, száraz idő lesz. A délkeleti, keleti szél a Dél-Dunántúlon helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 4 és 10 fok között alakul, a magasabban fekvő részeken és a városokban lesz az enyhébb, a fagyzugos helyeken pedig kissé hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 25 fok között várható.

Vasárnap általában derült idő várható kevés fátyolfelhővel, csapadék nélkül. Az éjszakai, reggeli órákban több helyen párássá válik a levegő, foltokban köd képződhet. A délkeleti szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 10 között alakul, elsősorban a magasabban fekvő helyeken lesz enyhébb az idő. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20, 24 fok között várható.

Hétfőn általában derült idő várható kevés fátyolfelhővel, csapadék nélkül. Az éjszakai, reggeli órákban több helyen párássá válik a levegő, foltokban köd képződhet. A délkeleti szél időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és +8 fok között alakul, de a fagyzugos helyeken fagypont alá hűlhet a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között várható.

Kedden túlnyomóan derült, csapadékmentes időre számíthatunk. Az éjszakai, reggeli órákban többfelé párássá, foltokban ködössé válik a levegő. Mérsékelt lesz a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 1 és 8 fok körül alakul, de a fagyzugos helyeken ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között várható.

Szerdán túlnyomóan derült, csapadékmentes időre számíthatunk. Az éjszakai, reggeli órákban többfelé párássá, foltokban ködössé válik a levegő. Gyenge, mérsékelt lesz a déli, délkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 1 és 8 fok körül alakul, de a fagyzugos helyeken ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között várható.

A fotó forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.