Szombatra virradó éjszaka átmenetileg nagy területen kiderül az ég, majd hajnalban dél, délnyugat felől erős felhősödés kezdődik. Csapadék nem lesz. Többnyire mérsékelt légmozgásra számíthatunk. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és -8 fok között alakul, de az Északi-középhegység derült, szélvédett völgyeiben, illetve az északkeleti határvidék hóval borított tájain ennél hidegebb is lehet.

Szombaton kezdetben északkeleten még fátyolfelhős idő várható szűrt napsütéssel, majd délutánra ott is megvastagszik a felhőzet. Estétől dél felől egyre többfelé kezdődik havazás. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és -8 fok között alakul, de az Északi-középhegység derült, szélvédett völgyeiben, illetve az északkeleti határvidék hóval borított tájain ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +4 fok között várható - írja az OMSZ.

Vasárnap többnyire erősen felhős vagy borult idő várható, majd északon és nyugaton szakadozhat a felhőzet. Főként délen és keleten számíthatunk több helyen havazásra, hószállingózásra, a délkeleti megyékben átmenetileg havas eső is lehet. Többnyire gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -6, a legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +3 fok között várható.

Hétfőn változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, majd délen megnövekszik a felhőzet, és ott késő délutántól, estétől elszórtan hószállingózás, havazás kezdődhet. Többnyire gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és -8, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +3 fok között valószínű.