Délnyugat felől megnövekszik a felhőzet. Éjszaka többfelé képződhet zúzmarás köd, amely szerdán fokozatosan megszűnik, de erősen felhős marad az idő.

Késő délutántól előbb délnyugaton várható vegyes halmazállapotú csapadék, majd a Duna-Tisza közén, a főváros térségében és az Északi-középhegységben alakulhat ki havazás.

Szerda napközben főként a keleti megyékben eshet a hó, illetve az eső, de este a Nyírségben néhol ónos eső sem kizárt. Szerdán a keleties szél lesz időnként élénk, a Dunántúli-középhegységben, illetve a Kisalföld tágabb környezetében olykor erős lesz.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -6 és -1 fok között alakul, de a kevésbé felhős, havas tájakon ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán -2 és +5 fok között valószínű.

Az izobár az éghajlati és időjárási térképeken az azonos tengerszinti légnyomású helyeket összekötő görbe, irányítottsága megszabja a szél irányát, sűrűsége pedig a sebességét.

Az izobárok olyan elrendeződését, görbületét, amely az északi féltekén az óramutató járásával ellentétes irányú áramlást generál, ciklonális görbületnek, ellentétes esetét anticiklonális görbületnek nevezzük. A felszín közeli szinteken az izobárok ciklonális görbülete gyakran társul a szélmezőben úgynevezett összeáramlással, ami megfelelő feltételekkel párosulva kedvező lehet a felhő- és csapadékképződés szempontjából - írja az OMSZ.