Újpesten 15,1 fokig melegedett fel a levegő ezzel új fővárosi napi maximumhőmérséket rekord született. Eddig ezen a napon a legmagasabb hőmérsékletet pontosan 100 évvel ezelőtt, Budapest Gellérthegy és Budapest Országút állomásokon regisztrálták, ahol 14,8 fokot mértek.

A Középtávú Időjárás-előrejelzések Európai Központjának több hetes előrejelzése szerint február végén és március elején is a sokévi átlagnál melegebb lesz - írja az OMSZ.

Kedd délutánra mindenütt kitisztul az ég, alapvetően derült, napos, csapadékmentes idő várható, legfeljebb kevés fátyolfelhő lehet az égen. Éjszaka újfent köd és rétegfelhőzet képződhet az északkeleti megyékben, amely szerdán a nap első felében ismét megszűnik.

Ezt leszámítva általában változóan felhős idő valószínű több-kevesebb napsütéssel. Érdemi csapadék nem lesz, de holnap néhol az északkeleti határvidéken és az Észak-Dunántúl hegyvidékein futó zápor esetleg előfordulhat.

Az északnyugati szél hajnaltól megélénkül, szerdán napközben helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában +3 és -4 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán jobbára 9 és 14 fok között alakul.