Napsütéses időnk lesz csütörtökön, északkeleten, keleten is csak helyenként alakulhat ki zápor, esetleg egy-egy zivatar.

A nyugati, délnyugati szelet többfelé élénk, főként a főváros tágabb környezetében, az Északi-középhegység térségében, illetve az Alföld egyes részein olykor erős lökések kísérik.

19 és 25 fok közé melegszik fel a levegő délutánra - írja az OMSZ.

Orvosmeteorológia

Habár fronthatással nem kell számolni, a légkör magasabb szintjein nyugat felől több fokkal melegebb levegő érkezik fölénk, és emiatt az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál melegfronti hatások tapasztalhatók. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás tapasztalható, de akár ingerlékenyebbekké is válhatnak.

Pénteken többnyire közepesen vagy erősen felhős idő valószínű hosszabb-rövidebb napos időszakokkal. Szórványosan alakulhat ki zápor, zivatar - csapadékra legkisebb esély délkeleten van. A délnyugati szél többfelé megerősödik, zivatarban átmenetileg viharossá fokozódhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16, 23 fok között alakul, északnyugaton lesz a hűvösebb, délkeleten a melegebb.

Szombaton rövid napos időszakok mellett erősen felhős lesz az ég, csupán délkeleten süthet ki hosszabb időre a nap. Egyre nagyobb területen várható eső, zápor, néhol zivatar is kialakulhat. A déli, délnyugati szél helyenként megerősödik, estefelé az Észak-Dunántúlon északnyugatira fordul. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5, 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12, 22 fok között alakul, északnyugaton lesz a hűvösebb, keleten a melegebb.

Vasárnap túlnyomóan borult lesz az ég. Sokfelé várható eső, zápor. Az északi, északnyugati szél nagy területen lesz erős, a Dunántúlon helyenként viharos. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3, 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6, 17 fok között alakul, keleten lesz a melegebb.