Keddre virradó éjszaka gyengén vagy közepesen felhős ég várható, a délutáni, esti záporok lecsengése után pedig hajnalban északon, északnyugaton kisebb záporos csapadék is kialakulhat. Mérsékelt lesz a délnyugati szél. A hőmérséklet késő este általában 16 és 21, hajnalban 12 és 18 között alakul.

Kedden a sok magasszintű felhőzet mellett az ország északi felén erőteljesebb, délen gyengébb gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, és az északi megyesávban elszórtan - azon belül az Északi-középhegységben nagyobb számban - várható zápor, zivatar. A délnyugati szél a Dunántúl nagyobb részét leszámítva megélénkül, zivatarok környezetében fordulhat csak elő átmeneti szélerősödés. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 18 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között alakul.

Szerdán délen napos idő várható inkább csak fátyolfelhőkkel, északon a többórás napsütés mellett erőteljesebb gomolyfelhő-képződésre számíthatunk elszórtan záporral, zivatarral. A délnyugati, déli szél megélénkül, helyenként megerősödik, zivatarok környezetében a szél viharossá fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 35 fok között alakul.