Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Hétfő este főleg az ország középső részén nagy területen csökken a felhőzet, eleinte a nyugati országrészben, majd másutt is csökken a csapadék, éjfélre északkelet felé elvonul a z eső, havas eső, néhol havazás. Az éjszaka második felében délnyugat felől ismét beborul az ég, és egyre többfelé várható eső, néhol ónos eső. A szél ismét délkeletire fordul, és időnként megélénkül. A hőmérséklet hajnalban -5 és +2 fok között alakul.

Kedden többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, többfelé várható eső, az északi, északnyugati területeken havas eső, havazás, hajnalban, reggel néhol ónos eső is valószínű. A Dunántúlon az északnyugatira forduló, keleten a déli, délkeleti szél élénk, helyenként erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -5 és +2 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország északi felén 0, +6, délen 7 és 14 fok között alakul.

Szerdán az éjszakai átmeneti vékonyodást, felszakadozást követően délnyugat felől mindenütt beborul az ég. Északkeleten hajnalra megszűnik a vegyes csapadék (eső, ónos eső, hó), azonban már a reggeli óráktól nyugat, délnyugat felől egyre nagyobb területen elered az eső. Főként az északi megyékben számítani lehet havas esőre, havazásra, helyenként ónos esőre is. Több helyen megélénkül a délkeleti, estétől a Kisalföldön megerősödik az északnyugati szél. Hajnalban -6, +3 fok valószínű. A maximum-hőmérséklet 0 és +12 fok között alakul, északkeleten mérhetik az alacsonyabb, délnyugaton a magasabb értékeket.

Csütörtökön éjjel, reggel még jobbára borult idő várható, napközben nyugat felől egyre nagyobb területen felszakadozik, csökken a felhőzet, felhőátvonulások lehetnek, estig inkább csak a keleti, északkeleti megyékben maradhat borult az ég. Éjjel, reggel még sokfelé várható csapadék, az esőt nyugat felől több helyen ónos eső, majd egyre inkább havazás váltja fel. Ugyanakkor napközben nyugati irányból szűnik is a csapadék, este inkább már csak a Tiszántúlon és az Északi-középhegység keleti felén havazhat. Megerősödik, sokfelé viharossá fokozódik az északnyugati szél. Éjszaka -7 és +7 fok közé süllyed a hőmérséklet. A reggeli órákban -6, +8 fokot mérhetnek, majd napközben az enyhébb vidékeken is fagypont alá hűl a levegő.

Az évtized hóvihara jön?

Az OMSZ szerint a legnagyobb kérdés, hogy csütörtöktől milyen lesz a csapadék halmazállapota, A már szerdán érkező csapadékzónából először a legtöbb helyen eső fog esni, majd egyre nagyobb területen havazás vagy akár ónos eső válthatja az esőt. A legnagyobb bizonytalansági faktor, hogy a fagyos levegő mikor éri utol a csapadékzónát, mikor tud tartósan átváltani a halmazállapot. Eléggé eltérő forgatókönyvek vannak egyelőre, de szélsőségesebb esetben akár vastag, napokon át megmaradó hótakaró is kialakulhat nagy területen, nagyobb eséllyel az ország északi részein

Amennyiben vastag hótakaró alakul ki csütörtökön, a hétvégére megnyugvó légkörben a derült, kevésbé szeles tájakon igen erős fagyok is előfordulhatnak, akár -15, -20 fok alatti minimumok is lehetnek. Az extrém fagyok területe erősen függ a vastag hótakaró kiterjedésétől - olvasható a meteorológiai szolgálat Facebook-oldalán.