Vasárnap este érkezett a poros-homokos légtömeg első hulláma, és kedd estig felettünk is marad, sőt, a homok koncentrációja kissé tovább nőhet. Kedden a nap végén egy hidegfront érkezik, amely szerdára okoz légtömeg-váltást, és ennélfogva a levegő tisztulását.

Hétfőn erősen felhős vagy borult lesz az ég, csak átmenetileg, rövid időszakokra vékonyodhat el, szakadozhat fel a felhőzet. Elszórtan várható jobbára kisebb eső, zápor, főként délután, este nyugaton, délnyugaton egy-egy zivatar is kialakulhat. Kezdetben többfelé megélénkül a délkeleti szél, átmeneti szélerősödés zivatarban lehet. A hőmérséklet délután 19 és 24, késő este 13 és 19 fok között alakul.

Keddre virradó éjszaka erősen felhős vagy borult lesz az ég, csupán átmenetileg vékonyodhat el, szakadozhat fel rövid időszakokra a felhőzet. Elszórtan valószínű eső, zápor, este délnyugaton, nyugaton még egy-egy zivatar is lehet. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de hajnalban nyugaton megélénkül az északi szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 16 fok között alakul. (Ijesztően gyorsan melegszik az Északi-sark.)

Kedden többnyire erősen felhős időre számíthatunk átmeneti felszakadozásokkal. Nyugaton több helyen, másutt elszórtan várható eső, zápor, egy-egy zivatar. Az északi szél többfelé megélénkül, néhol megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 23 fok között valószínű.

Szerdán felszakadozik, csökken a felhőzet, délután már napos idő valószínű. Helyenként várható záporeső. Az északi, északkeleti szél megerősödik, a Tiszántúlon viharossá is fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 22 fok között alakul.

Csütörtökön gomolyfelhős, napos idő várható, csapadék nem valószínű. Az északi szél elsősorban keleten lesz időnként erős. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 22 fok között alakul.

A kép forrása: Shutterstock