Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Napokkal ezelőtt a Boldogulj Tatabányán nevű blog írt arról, hogy közel egy hónappal a törvényileg előírt határidő után, a távozók közül többen megkapták a törvényben előírt járandóságukat, így a végkielégítést, valamint a szabadságmegváltásokat. Igaz, csak azok, akik közül ügyvédi irodával küldtek felszólítást a tartozás rendezésére - írja a Pannon Hírnök portál.

A blognak név nélkül nyilatkozó volt dolgozó szerint a kórház csak akkor hajlandó fizetni, ha bírósággal fenyegetik meg. Akinek nem volt pénze ügyvédre, nem kaptak semmit, csak annyit közöltek velük, hogy nincs pénz. Mivel az egészségügyi átszervezés óta a Szent Borbála Kórház is az Országos Kórházi Főigazgatósághoz tartozik, a blog hozzájuk fordult, de közlésük szerint nem válaszoltak nekik.

A Pannon Hírnök nevű lap más forrásból megtudta, akadozik a jogos járandóságok (a végkielégítés, a szabadságok megváltása stb.) kifizetése, és vannak olyanok, akik lassan hat hete nem kaptak meg a törvény által meghatározott pénzüket. Arról, hogy mikor fizetik ki a több mint egy hónapja tudott pénzösszeget, nem kaptak értesítést, sem arról, hogy miért csúszik a törvényi határidőn túli átutalás.