Az előző évek keresztféléves (februárban induló) felvételi eljárásainak tapasztalatai alapján, idén a Felsőoktatási felvételi tájékoztató - 2013. februárban induló képzések kiadvány online formában, a Felvi.hu-n érhető el. A tájékoztató tartalma nem változott, a fejezetek a korábbi kiadványok logikája szerint épülnek fel, a meghirdetett képzések pedig az egyetemek, főiskolák menüpontban találhatók, illetve elérhetők a szakkeresővel is.

A Tájékoztató online verziója kiegészült egy szabadszavas keresővel, amellyel gyorsan listázhatók a keresett kifejezést tartalmazó fejezetek. A kiadvány hét nagy fejezetre tagolódik, a felület bal oldalán látszódnak a fejezetcímek, amelyekre kattintva megjelennek az egyes alfejezetek. A böngészés során mindig csak az a fejezet nyílik ki, amelyre a felhasználó kattint, ezzel is könnyítve a navigációt. A teljes struktúra - az összes fejezet - a tarralomjegyzékre kattintva válik láthatóvá.

A szövegben minden olyan link után, amely nem a tájékoztató valamely oldalára mutat, zárójelben szerepel egy figyelemfelhívás, miszerint kattintás után a látogató elhagyja a tájékoztatót és átlép Felvi.hu egyéb tartalmaira. Az október 15-i megjelenést követő esetleges változásokat a szövegben [piros színnel és szögletes zárójelek között] jelenítik meg.