Ónodi-Szűcs Zoltán úgy vélekedett: megfelelően működő onkológiai osztály nem működhet hospice ágyak nélkül, ezért fontos a hospice ellátás fejlesztése.

Az államtitkár szerint Magyarországon még száz hospice ágy kialakítása szükséges ahhoz, hogy az európai átlagnak megfelelő legyen az ellátás.
Vályi-Nagy István a DPC főigazgatója hangsúlyozta, hogy az elmúlt időszakban teljesen megújult a labort és a képalkotó ágazatot is magában foglaló onkológiai szakprofil az intézményben.

Az új hospice osztályt, egy onkológiai osztály helyén alakították ki, utóbbi egy új épületbe került át. Az 50 millió forint értékű felújítást az Állami Egészségügyi Központ, az intézmény és alapítványok finanszírozták - közölte a kórházvezető az MTI tudósítása szerint.

Bodoky György a DPC onkológiai osztályának vezetője elmondta, hogy az osztályon öt kétágyas és öt egyágyas kórtermet, külön kegyeleti és szakpszichológusi szobát alakítottak ki.

Az osztályon, amely jelenleg az egyetlen olyan onkológiai központ Budapesten, ami hospice osztállyal együtt működik, speciális orvoscsoport tevékenykedik - mondta a főorvos.

Képünk forrása: Shutterstock