Az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez eljuttatott figyelmeztetésében azt írta: az esti, késő esti órákban az ország középső, majd északkeleti részén elszórtan várható gyengébb intenzitású ónos eső. Az éjszakai órákban délnyugat felől újabb, és ezúttal már kiterjedtebb, főként ónos formában hulló csapadék érkezik, melyben elsősorban a Dél-Dunántúl, az Alföld középső területei, majd az északkeleti országrész lesz érintett.

Mint írták: általában 1-2 milliméter alatti csapadékmennyiség valószínű, leginkább a Dunántúl délkeleti részén eshet ennél több, ott viszont részben fagypont fölötti hőmérséklet mellett. Északnyugaton kevésbé valószínű csapadék. Északkeleten viszont az ónos eső mellett fagyott eső, esetleg havazás is előfordul - tették hozzá.

Csütörtökön a délelőtti órákban várhatóan északkeleten is fagypont fölé emelkedik a hőmérséklet. Csütörtök estétől pedig több helyen ködre is számítani lehet.

Az előrejelzés szerint csütörtökön a legalacsonyabb hőmérséklet többnyire mínusz 4 és 0 Celsius-fok között alakul, de a keleti tájakon akár mínusz 5, sőt mínusz 8 fok is lehet. A legmagasabb hőmérséklet plusz 1 és plusz 7 fok között várható.

QP | Quality Placement