Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A határozat szerint a nemzetgazdasági és a nemzeti fejlesztési miniszternek gondoskodnia kell arról, hogy a turisztikai fejlesztések (szálláshelyfejlesztés) finanszírozása érdekében 2019-2030-ig évenként 10 milliárd forint, valamint a kiemelt turisztikai fejlesztési térségek turisztikai projektjeinek finanszírozása érdekében a szükséges források rendelkezésre álljanak 2019-2030. évi központi költségvetésben a turisztikai fejlesztési célelőirányzat javára. Ennek határideje az adott évi költségvetés tervezése.

A kormány jóváhagyta, hogy a nemzeti fejlesztési miniszter, illetve kijelölése esetén a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) a célelőirányzat terhére, a turisztikai fejlesztések finanszírozása érdekében legfeljebb 120 milliárd forint összegben, a kiemelt turisztikai fejlesztési térségek turisztikai projektjeinek finanszírozása érdekében pedig legfeljebb 136,8 milliárd forint összegben előzetesen kötelezettséget vállaljon.

A kormány a 2019-2030-as időszakban az évenkénti kötelezettségvállalás felső korlátját 21,4 milliárd forintban állapította meg, és rögzítette, hogy az első ütemben, azaz 2017-2018-ban a szálláshely-felújításra biztosított forrás évi 10 milliárd forint, amely kizárólag a Budapesten kívüli, kis és közepes méretű szálláshelyek fejlesztésére használható fel, nagy hotelek fejlesztésére nem.

A nemzeti fejlesztési miniszternek november 15-ig - az MTÜ bevonásával - előterjesztést kell készítenie a Budapestet körülölelő turisztikai gyűrűről szóló javaslatról.