Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Alig négy hónapja adták át a felújított Operaházat, de már hámlik a főlépcső mennyezete – vette észre a Népszava. Az Andrássy úti épületet csaknem öt év után nyitották meg. A felújítás teljes ára az Angliában varratott függönnyel, a műemléki részek 24 karátos aranyfüst lemezzel való újraaranyozásával, az új színpadtechnikával együtt elérte az 55 milliárd forintot.

Ez jóval több az eredetileg tervezettnél. Csupán a lámpák egymilliárdba, a székek 1,3 milliárdba kerültek. A látvány valóban lenyűgöző, különösen fentről, a „szegényeknek” kialakított harmadik emeleti karzatról, ahonnan egészen közelről látható a gyönyörű csillár. Beláthatunk a páholyokba, a zenekari árokba, kipróbálhatóak az újdonságként beharangozott állóhelyek. 

Faékkel kitámasztott ajtó

Egy idő után azonban feltűnnek a kevésbé ragyogó részletek is.

A megmunkálatlan, kopott faékkel kitámasztott szárnyas ajtó, a női mosdóban rendszeresen apróbb sikkantásokat kiváltó forró vizes csap, illetve a harmadik emelet vastag piros szalagokkal átkötött első üléssora, amely mindig üres. A székek ugyanis kényelmetlenül közel kerültek a bársonyszegélyes mellvédhez, még az apróbb termetűek számára is csak kissé ferdén ülve fér el a láb a szűk helyen – szerepel a kritikus cikkben.

Még ennél is meghökkentőbb a főlépcső mennyezetén és a művészetek allegóriáját bemutató freskók egyikének szélén látható, beázásra, vizesedésre utaló hatalmas folt, ahol már most pereg le a festék, hámlik a felső réteg.