Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Adamkó Péter ismert barlangász, barlangi mentő Facebook-posztja alapján számolt be arról a portál, hogy a Szent Imre Kórházban az elmúlt napokban nagyon megnőtt a betegforgalom. A férfi felesége még szerdán lett rosszul a munkahelyén, mentőt kellett hívni, így került az intézménybe. A betegfelvétel után viszont órákig várakozott, míg történt valami. Ekkor a nőnek a kórházi folyosó padlóján fekve adták be az infúziót.

A férj beszámolója szerint, mikor este hétkor beért az intézménybe rengeteg ember állt a folyósokon, míg sokan ültek. Mint írja "volt vagy tíz tologatható hatalmas kórházi ágy rajta eszméletlen vagy félig-meddig eszméletnél lévő emberekkel". Adamkó szerint haldoklók is lehettek közöttük.

Az Index megkereste a kórházat is, amely azt közölte, hogy a Szent Imre Egyetemi Oktatókórház sürgősségi osztályán a betegforgalom az elmúlt napokban rendkívül mód megnövekedett: az elmúlt két nap alatt 231 esetet láttak el, melyek több mint fele az esti órákban érkezett. "Megfeszített munkával, szorosan együttműködve a kórház többi osztálynak orvosaival, és ápolóival, minden egyes beteget elláttak" - állt a válaszban, mely szerint a betegeket a triage vagyis osztályozó vizsgálat után látják el. Az azonnali ellátást igénylő esetek minden esetben prioritást élveznek.

A megnövekedett terhelés egyik magyarázata az, hogy az alkohol, és drog problémákkal behozott betegeket is a sürgősségire viszik, amely nagy kapacitást köt le.

A Szent Imre Kórházról utoljára 2015-ben jelentek meg hírek azzal kapcsolatban, hogy nagy a létszámhiány az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztályon nagy az orvoshiány. A betegek akkor is megnövekedett műtéti és egyéb várakozási időkre panaszkodtak. Az intézmény vezetése akkor cáfolta, hogy sok lenne a betöltetlen pozíció.

A címlapkép illusztráció, forrása: MTI Fotó/Kovács Attila.