Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A két pártelnök találkozóján részt vesz majd Novák Katalin, a Fidesz külügyekért felelős alelnöke is, és utána Orbán Viktor és Marine Le Pen sajtónyilatkozatot tesznek. A megbeszélésen az előzetes tájékoztatás szerint "szó lesz többek között az erős nemzetállamokra épülő Európai Unió koncepciójáról és jövőjéről, a migrációs válságról, valamint a több demokratikus jobboldali párt által nyáron elindított európai mozgalom további megerősítéséről".

Mióta idén márciusban csaknem két évnyi felfüggesztett tagság után távozott a Fidesz az Európai Néppártból, több szélsőjobboldali vezető is járt Budapesten a magyar kormányfőnél - emlékeztet az Euronews.

Április elején Matteo Salvinivel, az olasz Liga párt vezetőjével és a konzervatív lengyel kormányfővel Mateusz Morawieckivel közösen tárgyalt Orbán. A találkozó után arról számoltak be, hogy szorosabb együttműködés és jobboldali reneszánszot szeretnének, de nem alapítottak közös EP-frakciót.

Santiago Abascal, a spanyol szélsőjobboldali VOX párt elnöke május végén járt Orbán Viktornál. Július elején több európai szélsőjobboldali párt adott ki a Fidesszel és a lengyel kormánypárttal együtt egy közös nyilatkozatot Európa jövőjéről.