Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Handelsblatt Az alsó-szászországi Magyarországról címmel közölt portrét Thomas Faustmannról, az Audi Hungária Motor Kft. ügyvezető igazgatójáról. A cikk szerzője, Stefan Menzel kiemelte: Győr egyre fontosabb az anyavállalat, az Audi számára, amely egymilliárd eurós beruházást hajt végre a városban.

Győr vidéke "igazi feltörekvő térség", a magyar alkalmazottakat pedig könnyen lehet ösztönözni - fejtette ki a szerző a német autóipari menedzsert idézve. Ugyanakkor a magyar kormány két éve csak negatív színben tűnik fel a sajtóban - tette hozzá, kiemelve, hogy Budapest konfliktusba került Brüsszellel, "kidobta" az IMF-et az országból, a pénzintézeteket pedig Európa legmagasabb bankadójával sújtotta. Az autóipart azonban Orbán Viktor, a "vitatott kormányfő békén hagyja", hiszen szüksége van az olyan cégekre, mint az Audi, mert azok hozzák létre a munkahelyeket.

Tehetetlenül a támadásokkal szemben

A Handelsblatt a Jelentősen csökken a tartományi bankok nyeresége című összeállításában az MKB anyavállalata, a BayernLB üzletmenetének alakulásával kapcsolatban megjegyezte: a társaság "szinte tehetetlenül reagál" a bankrendszert érő ismétlődő magyarországi "támadásokra". A szerzők, Elisabeth Atzler és Frank M. Drost a BayernLB pénzügyi igazgatóját idézve megjegyezték, hogy a "rendkívül kedvezőtlen" magyarországi politikai és gazdasági körülményekre tekintettel nem zárható ki, hogy az MKB helyzete tovább romlik, és emiatt akár újabb tőkeemelésre is szükség lehet.