Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Európai Néppárt még nem áll készen az európai parlamenti választásokra, de van még idő, mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió reggeli műsorában a hvg.hu összefoglalója szerint. "Meg szoktuk nyerni a választásokat, ez talán el is kényelmesített minket." Nem acélosak, de a baloldal még rosszabb állapotban van.

A családvédelmi konzultációs kérdőíveket már postázták, van, aki már meg is kapta azokat. "Mi magyarok költjük a legtöbbet a családokra" - mondta a kormányfő, ennek az az oka, hogy "szeretjük a gyermekeket, szeretjük az asszonyokat", de a népesség így is csökken, ha ez így megy tovább, a magyarok el fognak fogyni - fejtegette.

Orbánt kínai útjáról is kérdezte a műsorvezető: mivel értük el, hogy egy kis országot ennyire felértékelnek Kínában? A kormányfő szerint ez annak köszönhető, hogy fogy, ahol stabil kormányok vannak hatalmon, a stabilitás azonban nagy érték. "Folytonosság van, a miniszterelnök személye is változatlan" - ecsetelte Orbán.

A CEU is szóba került a beszélgetés végén. "A Soros-egyetem ügye régi ügy, amióta itt vannak Magyarországon, állandó a hisztériakeltés" - mondta.