Connie Mack volt republikánus képviselő - aki 2014 óta a magyar kormányzati agytröszt Századvéggel együtt lobbizik az USA-ban a magyar kormány érdekében, 1,4 milliárd forintos támogatással - rózsásnak látja a magyar-amerikai viszonyokat Donald Trump elnöki megválasztása után - írja az atv.hu.

A hírportált kormányzati körökből azzal az információval örvendeztették meg, hogy Trump meg tudja mutatni a térképen, hol van Budapest és nem keveri össze Bukaresttel. Mack szerint Trump január 20-ai beiktatása után lecserélik az összes olyan nagykövetet - így a magyar fővárosban szolgálatot teljesítő Colleen Bellt is -, akit Barack Obama nevezett ki.

A portál forrása szerint budapesti kormánykörökben abban reménykednek, hogy Magyarországra Trump valamelyik rokona kerülhet nagykövetnek. Ezt segítheti, hogy Mack jó kapcsolatban van Mike Pence megválasztott alelnökkel.

A lobbista szerint a két politikus naptárától függ, mikor lehet Orbán-Trump találkozó. A miniszterelnök környezetében biztosra veszik, hogy a magyar vezető 2017-ben Washingtonba utazhat, ahol hivatalosan és informálisan is beszélhet az amerikai elnökkel.