Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

"Az államadósság tekintetében Magyarország háborúban áll, és ezt a küzdelmet meg akarja nyerni" - mondta a kormányfő az EU-tagállamok parlamentjei európai ügyi bizottságainak ülésén, a Parlamentben. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy az államadósság elleni harc sikeréhez olyan lépésekre is szükség van, amelyek ma még újak, vagy amelyektől már elszokott az unió.

Orbán közölte: ki kellett mondani, hogy az államadósságot négy év alatt a GDP mostani 82 százalékos szintjéről a 70-75 százalék közötti sávba kell levinni.

A miniszterelnök szerint az Európai Uniónak stratégiailag rendezett kapcsolatra van szüksége Oroszországgal, azonban ha nincs közép-európai együttműködés, akkor nehezen fog létrejönni stratégiai kiegyezés a kontinens és Oroszország között.

Obán az EU-tagállamok parlamentjei európai ügyi bizottságainak hétfői budapesti ülésén, a COSAC-találkozón azt mondta: Közép-Európának biztonsági garanciákra van szüksége. Hozzátette, a térség katonai biztonsága ugyan adottnak tekinthető, azonban szükség van gazdasági biztonsági garanciákra is, elsősorban az energia területén. Hangsúlyozta azt is, hogy biztosítani kell az észak-déli útvonalakat a Balti-tengertől az Adriáig.

Közép-Európa megerősödése egyetemes, átfogó európai érdek - jelentette ki Orbán Viktor.