Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Várhatóan csak 2022 után épülhet meg Békés megyében az M49-es gyorsút, miután hiába van kész már 2013 óta a hatástanulmány, a magyar kormány rövid távú fejlesztési terveiben egyelőre nem szerepel a projekt. Az M3-as autópályába a déli román határtól becsatlakozó útnak ugyan a környezetvédelmi hatástanulmánya is kész, a határ román oldalán nincs csatlakozási pont - derül ki Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkárának válaszából, melyet Tukacs István MSZP-s képviselőnek adott.

A projektet idén májusi csengeri látogatásán épp Orbán Viktor miniszterelnök említette. "Ahogy visszaérek Budapestre, egyeztetni fogok a kormány tagjaival, hogy kezdjék meg az autópálya tervezését, amely a Csengersima-Pete határátkelőhelyig tart majd. Ez egy 40 kilométeres pálya megépítését jelenti, amelynek léte hozzájárul majd ahhoz, hogy a szatmárnémetiek számára alig pár kilométer utazás után megnyíljon az európai autópálya-hálózat" - mondta akkor, de a projekt egyelőre áll. Az államtitkár szerint negyedévente vizsgálják a megvalósíthatóságot, amint Románia megtalálja a helyet, elkezdődhet a tervezés és a fejlesztés.

A miniszterelnök ezután látogatta meg Bözsi nénit, Nagygéc egyik utolsó lakóját, akinek először beszélt az idei esetleges nyugdíjemelésről.