A községekben élőknek csak 67 százaléka tudott Borkai Zsolt fideszes győri polgármester botrányos ügyeiről, miközben a megyeszékhelyeken élők 78, a fővárosiak 88 százaléka hallott erről - idézi a Népszava a Publicus Intézet felmérését. A botrányról értesülők 61 százaléka, azt tartotta felháborítónak, hogy Borkai megcsalta a feleségét.

Kicsivel többen háborogtak a luxuséletvitel, a magánrepülőzés és a jachtbérlés miatt. Nagyobb arányban tartották viszont felháborítónak azt, hogy Borkai családja korrupciógyanús módon gazdagodhatott és becsapta választóit a tisztes családapát játszva. A legtöbben azt tartották elfogadhatatlannak, hogy sajtóhírek szerint a hajón szexelő nők közül volt, aki uniós pénzből vállalkozásfejlesztési támogatást kapott.

Az ellenzéki szavazók 87 százaléka szerint messze nem elszigetelt jelenségtől van szó a kormánypárt köreiben, de még a kormánypártiak 30 százaléka is úgy vélte, többeknek lehet a Fideszben titkolni való ügye. Ugyanakkor minden második kormányszimpatizáns biztos benne, a győri polgármester csak egyedüli "megtévedt bárány."

Politikai oldal szerint megosztott a társadalom abban is, hogy Orbán Viktor tudhatott-e előzetesen Borkai viselt dolgairól. A kormánypártiak 46 százaléka szerint ez kizárt, 32 százalékuk viszont azt hiszi, a miniszterelnök tisztában volt Borkai tetteinek nagy részével. Az ellenzékieknek a duplája gondolkodik ugyanígy.