A nyugdíjprémium arról szól, hogy ha növekszik a gazdaság, az idősek ne maradjanak ki – idézi Orbán Viktor a Kossuth rádiónak adott péntek reggeli interjúját az Index.

Arra hogy kinek kellene adni, mindenkinek van ötlete, a legegyszerűbb, ha visszaadjuk azoknak, akik a legnagyobb terhet viselték. Ez a gyermekes családokat jelenti. Az szja átlagjövedelmet terhelő adó mértékéig jár vissza.

Ami a nemzeti konzultáció kérdéseit illeti, Orbán Viktor jelezte, migrációs és gazdasági kérdések is lesznek benne. Úgy vélte, nagy változások jönnek, fel kell készülni, mert a népvándorlások és a járvány korát éljük.

A kormányfő szerint „migránshadak dörömbölnek” – először egy nyelvbotlással azt mondta, hogy dorombolnak –, nő a nyomás, a migráció kérdése újra az Európai Unióban zajló viták középpontjába kerül. Ő keményítene a magyar állásponton, és a járvány miatt két évig nem csak az illegális, hanem mindenféle migrációt tiltana.

A 137 ezer embert, aki nem vette fel a második koronavírus elleni oltást Magyarországon, a miniszterelnök kérte, hogy menjen el a vakcináért.