Az Európai Tanács legutóbbi ülésén kollégái egy része kérdőre vonta Orbán Viktort, Magyarország miniszterelnökét: megvan-e még az értékek egysége az Európai Unióban? A válasz a magyar kormányfő szerint egyszerű: nincs meg az értékek egysége, ezért nincs meg a politikai egység sem - derül ki a kormányfő beszámolójából, ami a miniszterelnök.hu-n olvasható. Ez a válasz igaz a migráció és az LMBTQ kisebbségek ügyében is.

Orbán Viktor interpretálása szerint a liberálisok úgy vélik, hogy a migrációhoz való jog lényegében emberi jog.  Hasonlóan ehhez a liberálisok szerint a gyermekek kezébe kell adni azokat az érzékenyítő kiadványokat, amelyek felvilágosíthatják őket a heteroszexualitásról, a homoszexualitásról, a biológiai nem elhagyásáról és a nemváltó operációkról. A liberálisok szerint ez a gyermek emberi joga, a szülő döntése nem lehet kizárólagos, az állami intézményeknek ebben szerepe van.

A nem liberális demokraták szerint a gyermek szexuális nevelése a szülő joga, és ebben az ő beleegyezése nélkül se az állam, se a pártok, se az NGO-k, se a szivárványos aktivisták nem játszhatnak szerepet.

Hogy a bináris vagy a szivárványos világban jobb-e élni, és miért, abban mindkét fél a maga véleménye mellett érvel. Mindenkinek a maga igazsága. De a jog, a nemzetközi jog, az EU joga és az Alapvető Jogok Chartája szempontjából a helyes álláspont nem kétséges. A migráció nem emberi jog, és a gyermek szexuális nevelésének mikéntje sem a gyermek emberi joga. Ilyen emberi jog nincs. Van helyette az Alapvető Jogok Chartájának 14. cikke a szülők jogáról a gyermek számára megfelelő neveltetés biztosításához - írja a miniszterelnök.