Javában tart a fogorvosok országos demonstrációja és a Magyar Orvosi Kamara az egyre növekvő elégedetlenség nyomán szeptember 21-ére nagygyűlésre hívta a döntéshozókat és az orvosokat, hogy egyeztessenek az egészségügy gondjairól, mégsem esett szó a kötcsei találkozón az ágazatról - írta a Népszava.

Az állami ellátórendszer szétesésével, szervezetlenségével, a szakdolgozó és orvoshiány okozta nehézségekkel összefüggésben naponta jelennek hírek, például Eurostat a minap hozta nyilvánosságra a legfrissebb adatait arról, hogy a megfelelő orvosi beavatkozással elkerülhető halálozási eseteket összegző uniós ranglistán Románia, Litvánia és Magyarország produkálja a legrosszabb eredményeket.

Mindennek ellenére Orbán Viktor miniszterelnök és a jobboldali elit kötcsei találkozóján szinte szó sem esett az egészségügyről. A napilap egyik forrása szerint "e terület kívül esik a miniszterelnök horizontján." - Kásler miniszter úr lehet mártír vagy nem mártír, de előbb vagy utóbb eredményeket kell felmutatnia - mondta a kormányfő egy másik informátor szerint.