Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Orbán Viktor szavaiból is kiderült: nincs lefutott mérkőzés, a választások estéjéig, az  eredményhirdetésig senki sem dőlhet hátra, „dolgozni kell” - mondta a portál forrása.

Kötcsén a miniszterelnök beszéde három koncentrikus körre épült fel; egy nemzetközi politikai elemzésre, az európai színtérről szóló helyzetértékelésre és a magyar parlamenti választásokra.

A miniszterelnök világpolitikai kérdésekről elmondott helyzetelemzéséből az derült, hogy a világgazdasági versenyben Kína már legyőzte az Egyesült Államokat és már nem is ez a kérdés, hanem hogy az Egyesült Államok vagy Európa lesz-e a 2. számú világgazdasági tényező. Orbán Viktor kitért Macron francia elnök európai autonómia stratégiájára, de szavaiból az derült ki az atv.hu forrásai számára: nincs esélye Európának az Egyesült Államokkal szemben a második helyre

A szeptember 26-i német választásokról a miniszterelnök szavaiból az derült ki, hogyha szociáldemokrata baloldali fordulat lesz, akkor az azt is jelenti, hogy visszatér a szocialista gazdaságpolitika és a segélyeket, az adóemelést, az ún. LMBTQ-propagandát, és a migrációt említette.

A miniszterelnök szerint Nyugat-Európában véget ért a keresztény alapú politizálás, Közép-Európában van esély erre.

Orbán Viktor nem mondott konkrétumokat a választási esélyekről, de úgy véli, hogy a "kormányoldal mindenben jobb, mint az ellenzék". Beszélt arról is, hogy van esélye a külső beavatkozásnak a választásokba.

Az uniós helyreállítási források, a 2500 milliárd kapcsán az egyik résztvevő úgy interpretálta Orbán Viktor szavait: az lehet a kockázat, hogy „nem adják oda a lóvét”. Viszont a miniszterelnök itt is megerősítette, biztosítva vannak, rendelkezésre állnak a központi büdzsében a szükséges források. Egy másik informátor ehhez hozzátette, hogy a teljes helyreállítási alap forrása, azaz 5800 milliárd forint rendelkezésre áll, így a helyreállítás nincs kiszolgáltatva a Brüsszellel folytatott vitának.