Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Egy héttel meghosszabbítja a kormány az oltási akciót, mert a tervezettnél is népszerűbb a program.

Nagyon sokan a harmadik oltást vették fel az elmúlt napokban az akció keretein belül - mondta Orbán Viktor a Kossuth Rádióban.

Az oltási akcióhét első három napján ugyanis 388 ezren vették fel a védőoltást, közülük 48 ezren az első, 319 ezren harmadik oltásért keresték fel az oltópontokat.

Semmi nem zárható ki

"Amilyen kihívást kapunk, olyan választ adunk, ezért semmit sem zárok ki" - mondta Orbán arra a kérdésre válaszolva, hogy várható-e országszintű lezárás Magyarországon. A politikus szerint a lezárás (lockdown) csak lassítás, a megoldás csak az oltás lehet, ezért ismét az oltás felvételét és a megfelelő távolságtartás betartását sürgeti.

Jelenleg azonban nem várható hasonló intézkedés, mint Ausztriában, ahol 10+10 napos lezárást rendeltek el a megnövekedett új megbetegedések miatt.

Van elég vakcina

Az egészségügyben dolgozók "kitartanak" . Az ágyak és a lélegeztetőgépek, valamint a vakcinák is rendelkezésre állnak, amivel tudják enyhíteni a betegek szenvedését - fogalmazott a kormányfő.

Az egészségügyben besegítő rendőrök és katonák és a közigazgatási dolgozók együttműködésével elkerülhető az egészségügyi rendszer összeomlása – mondta Orbán Viktor.

December 20. körül érkezik az országba a 5-11 éveseknek szánt vakcina első adagja, körülbelül 130 ezer darab. A kormányfő szerint kellett is ennyi idő a tudománynak arra, hogy elmondhassák, hogy ennek a korcsoportnak is van bevethető vakcina. (Az Európai Gyógyszerügynökség csütörtökön engedélyezte a Pfizer oltását erre a korosztályra)

Adócsökkentés 2022-ben

A kormányfő 2022-ben további adócsökkentést ígért. " Az ekhót, a kisvállalati adót is csökkentjük, az iparűzési adót is megfeleztük és nem emeljük vissza a korábbi szintre.”

Ráadásul a babakötvények után járó kedvezményeket is megduplázná a kormány jövőre. " A babakötvény kamata mindig az infláció felett van 3 százalékkal. Ezzel a munkát, a családot és a magasabb jövedelmet akarjuk összekapcsolni" - mondta Orbán Viktor.