Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A megbeszélésen, melyen részt vett Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter is, a járvány utáni újraindításról folytattak eszmecserét; Orbán Viktor tájékoztatta osztrák néppárti vendégét a sikeres magyar járványügyi védekezés tapasztalatairól, az oltási terv végrehajtásáról.

Orbán Viktor és Wolfgang Schüssel az Európai Unióban végbemenő politikai változásokról, Közép-Európa szerepének felértékelődéséről és az európai pártviszonyok alakulásáról is egyeztettek. Felidézték Schüssel kancellár 2000 áprilisi magyarországi látogatását; Orbán Viktor miniszterelnök volt az első, aki nyilvánosan és határozottan kiállt az akkor uniós szankciókkal sújtott osztrák kormány és az osztrák kancellár mellett - emlékeztetett Havasi Bertalan.

Wolfgang Schüssel szerda délután beszédet mond Helmut Kohl halálának 4. évfordulóján Budapesten, a Károlyi-Csekonics Palotában, emlékezésképpen a német egység kancellárjára, Európa díszpolgárára, valamint Kohl szellemi örökségére, a Polgári Magyarországért Alapítvány és a Konrad Adenauer Alapítvány magyarországi irodájának rendezvényén.