Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A miniszterelnök péntek reggel a Kossuth Rádióban emlékezetett rá, hogy a bíróság döntése szerint tisztességtelen haszonhoz jutottak a bankok a devizahitelezés során, ezért a profit egy része visszajár - erről szól az elszámoltatási törvény. A javaslat következtében a törlesztőrészletek akár az egyharmadával is csökkenhetnek.

Az interjú első feléről itt olvashat.

A következő lépés a devizahitelek forintosítása lesz. Orbán szerint nem volt még egy olyan lehetőség Magyarországon, hogy az emberek összeállva választva egy kormányt, ez a kormány elszámoltassa a világ egyik legnagyobb hatalmi csoportját. Most ezt történik. Az emberek attól szenvedtek, hogy a bankok jobban tudták érvényesíteni az érdekeiket másoknál - fogalmazott.

Orbán szerint a bankok nem eredendően rosszak - bár a pénz mindig kísértést jelent. Morálisan elítélhető mulasztások leginkább ott fordulhatnak elő, ahol sok pénzt kezelnek - tette hozzá. Ha a bankokat jól kezelik, akkor létük áldás az emberek és a gazdaság számára. A bankok fontosak, azt várom, eljöjjön a fair bankok időszaka - moindta a kormányfő. A bankok a bírósági ítéletek alapján fizetnek, ha erre nincs pénzük, akkor a tulajdonosaik majd "betolják" az ehhez szükséges tőkét - válaszolta a miniszterelnök egy kérdésre.