A kormányfő szerint senki nem tagadhatja le a makrogazdasági számok javulását, a kritikák heve mégsem akar alábbhagyni - mondta Orán Viktor a Fidesz-frakciónak a nemzeti konzultációt kísérő "Álljunk ki Magyarországért!" című országjáró rendezvénysorozata keddi záróeseményén Budapesten az MTI tudósítása szerint. A miniszterelnök ezt annak titulálja, hogy "nem úgy vagyunk sikeresek, ahogy mások szeretnék".

A globális elit is azt szeretné, ha Magyarország sikeres lenne, de úgy, hogy az első helyen nekik jó és csak a második helyen a magyaroknak. A kormány ezzel szemben olyat akar, ahol az első helyen a magyarok részesülnek a gazdasági sikerekben és csak a második helyen a globális elit - fejtegette Orbán.

QP | Quality Placement

A vendégmunkások beengedése nem tesz jót a gazdaságnak

A miniszterelnök szerint egészen addig, amíg van munkanélküli magyar ember, nem szabad másnak munkát adni. Ugyanakkor nem osztja azt a gondolkodásmódot, amely szerint vendégmunkások beengedése jót tesz a gazdaságnak. Ezt kulturális és lelkületi szempontokkal is magyarázta, különbséget téve aközött, ha minden munkát az a közösség végez el, amely tulajdonolja az országot - ideértve a legnehezebb vagy legkevésbé becsült munkát is -, vagy ha egy ország rendszeresen lenéz bizonyos munkákat, és már nem hajlandó elvégezni azokat, és "lepasszolja" másoknak.

"Ha azt akarjuk, hogy Magyarország egy erős nemzet legyen, akkor először is mindenkinek munkát kell adnunk, és mindenféle munkát meg kell becsülnünk" - fogalmazott a miniszterelnök, helyesnek nevezve a minimálbér emelését.

Óriási erők feszülnek egymásnak

A politikai évadot lezáró rendezvényen egyúttal arról is beszélt:

két súlyos történelmi kérdés feszegeti ma Európát.

Az első az illegális bevándorlás problémája, amelyet megalapozottan szoktunk újkori népvándorlásnak nevezni. A másik kérdés, hogy milyen jövő felé tartunk: Brüsszel Európája vagy a nemzetek Európája felé. A tét komoly, ezért mindkét kérdésben óriási erők feszülnek egymásnak.

"Két olyan vita közepén állunk, melyek kimenetele hosszú évtizedekre meghatározhatja Európát, mégpedig egyszer és mindenkorra visszafordíthatatlanul" - jelentette ki. Arra is felhívta a figyelmet, hogy Európa-szerte - néhány országot leszámítva - magas a munkanélküliek, különösen pedig a fiatal munkanélküliek aránya, az eddig érkezett bevándorlóknak pedig csak töredéke állt munkába.

Az őrült ötletek csimborasszója

Az "őrült ötletek csimborasszójaként" hivatkozott arra, hogy némelyek, a szolidaritásra hivatkozva, azon fáradoznak, hogy kötelező jelleggel, a kvótarendszerrel vagy épp migránsfalvak kialakításával minden uniós tagállamba migránsokat telepítsenek. Ráadásul most azoktól az országoktól várnak együttműködést, amelyeknek a véleményét meg sem kérdezték, amikor annak idején úgy döntöttek, hogy tömegével hívják be Európába a migránsokat - jegyezte meg Orbán.

A kormányfő azt is kijelentette: nem akar részt venni abban a német történelemhamisítási kísérletben, amely a migránsok 2015-ös beengedését Németország helyett Magyarország nyakába akarja varrni. A multikulti dugába dőlt, ennek árát most az összes európai uniós tagállammal, köztük Magyarországgal akarják megfizettetni - vélekedett.

A nyugati országokba oktalanul beengedett migránsokat most szét akarják osztani azok között, akik megvédték magukat, és nem engedték be őket a saját országukba, mint például Magyarország - mondta Orbán. Magyarország azt javasolja, hogy a migránsokat ne osszák szét Európán belül, hanem szállítsák ki őket Európából.

Mi, akik a nemzetek Európáját akarjuk, nem vagyunk euroszkeptikusok. Mi eurorealisták vagyunk, akik nem homokra, hanem valóságos, sziklaszilárd alapokra akarjuk építeni az Európai Uniót

- nyomatékosította a kormányfő. Csak egy ilyen politikai talapzat van, és ez az európai nemzetek valósága. Ma az unió ezen alapokon áll - tette hozzá.

A tömeges integráció illúziója megbukott

A miniszterelnök leszögezte: egyetlen nemzetnek sem adhatják parancsba, hogy kikkel éljen együtt a saját országában, ez csak a nemzetek szuverén döntése lehet.
A tömeges integráció illúziója megbukott, helyette párhuzamos társadalmak jönnek létre, növekvő bűnözéssel, romló közbiztonsággal, terrorveszéllyel és terrortámadásokkal - mondta Orbán, aki szeirnt az Európa jövőjével kapcsolatos vitákban nem dönthet más, mint Európa.

A kormányfő ugyanakkor leszögezte: ezen az Európán nem Brüsszelt, nem az európai vezetőket érti, hanem az európai polgárok közösségét, Athéntól Helsinkiig és Lisszabontól Szófiáig.

Csak a Fidesz-KDNP kormányzat kérdezi meg az embereket

Ehelyett azt látja, hogy Európában, a demokrácia őshazájában az embereket nem kérdezi meg senki. "Senki, csak mi, a Fidesz-KDNP kormányzat itt Magyarországon" - tette hozzá, felidézve, hogy 2010 óta öt alkalommal kérte ki a kormány a magyarok véleményét a legfontosabb közös ügyekben.

A miniszterelnök felidézte: a legutóbbi, május 31-én záruló konzultációban hat kérdést tettek fel, amelyek mindegyike Magyarország nemzeti függetlenségéről szólt, három a migránsválságot, három pedig a gazdasági döntéseket illetően. Mivel mind a hat kérdésben egyetértés mutatkozott, kimondható, hogy "szinte teljes konszenzus van abban, hogy a gazdaságunk függetlenségét és a migrációs politikánkat meg kell védenünk a brüsszeli beavatkozástól" - mutatott rá. A kormányfő emlékeztetett: mind a hat kérdésben elsöprő támogatást kapott az az álláspont, miszerint Brüsszelt meg kell állítani a migránsválság, a lopakodó központosítás és jogelvonás ügyében.

Az emberek egyöntetűen kiálltak amellett, hogy a magyar gazdaságot érintő döntések itt szülessenek, továbbra is mi döntsünk az adókról, energiaárakról, és ne engedjük át, illetve ki ezeket a döntéseket - magyarázta. A magyarok nem akarnak illegális migránsokat befogadni, "egy darabot se, átmenetileg se, sehogyan se". A magyarok teljes összhangban azt akarják, hogy tegyünk meg mindent azért, hogy megvédjük az országot az illegális bevándorlóktól.

Magyarország erejét meghaladó módon segít

Eközben Magyarország erejét meghaladó módon segíti a bajba jutott térségekben élő keresztény közösségeket. A kormányfő szerint egyetértés van abban, hogy "az illegális bevándorlókat ne hagyjuk szabadon kószálni az országban, esélyt adva nekik arra, hogy felszívódjanak, eltűnjenek a szem elől", hanem addig tartsuk felügyelet alatt őket, amíg a hatóságok döntenek az ügyükben.

Teljes az egyetértés, hogy az illegális bevándorlást segítő tevékenységet - mint az embercsempészet és az illegális bevándorlás népszerűsítése - büntetni kell - közölte. Orbán szerint a magyar emberek átlátnak a szitán, világos számukra, hogy a külföldről pénzelt szervezetek jelentős része titokban az illegális bevándorlást szervezi, támogatja és finanszírozza, vagyis "valójában, akarva vagy akaratlanul, az illegális migráció és a nyomában járó terrorizmus trójai falovaként működik".

Ez nemcsak magyar felismerés, Olaszországban ezt már nyíltan tárgyalják, és a többi országban is egyre nehezebb elleplezni, hogy az embercsempészek és az illegális bevándorlást segítő civil szervezetek egy "közös maffiahálózatot" alkotnak. Érthető, ha a magyarok tudni akarják, hogy ki támogatja ezeket a külföldről pénzelt szervezeteket.

Magyarország erős és büszke európai ország

Közölte, hogy a válaszadók gyakorlatilag teljes egyetértésben kimondták: a magyarok nem akarják Brüsszelnek átadni az irányítást. Nem akarnak több hatalmat, több hatáskört átadni, mint ami az eredeti megállapodásokban, a csatlakozási szerződésben le van fektetve. Magyarország védi az európai vívmányokat, erős és büszke európai ország, amely kitart a véleménye és érdekei mellett. Mint mondta,

mi az eredeti, az alapítók Európai Unióját akarjuk, nem pedig egy "brüsszeli királyságot".

Most is vannak ilyenek

De ahol királyságot építenek, ott mindig vannak a háttérben királycsinálók - jegyezte meg. Most is van ilyen "magát felsőbbrendűnek képzelő, elszánt és sikeres pénzember" a háttérben, "pechünkre épp egy magyar", Soros Györgynek hívják.

Neki van egy terve, évente egymillió, más kultúrából érkező migránst akar, ha kell, erőnek erejével, akár az európaiak határozott akarata ellenére is Európába telepíteni - mondta. Ha valóban segíteni akarna, akkor odavinné a pénzét, ahol arra szükség van - tette hozzá Orbán.

A kormányfő szerint Soros György "egy kiterjedt maffiahálózatot működtető spekuláns, aki Európa békéjét és jövőjét veszélyezteti". A migráció neki jó üzlet, és még jobb lenne, "ha mi nem akadékoskodnánk" - magyarázta.

Magyarországra és személy szerint rám azért annyira dühös, mert mi a nagy tervének és a nagy üzletének útjában állunk.

Korábban "megvoltunk vele mi egy fedél alatt is", és még sokáig el is lettünk volna békességben, ha nem evez veszélyes vizekre, ha nem hirdeti meg betelepítési programját, ha nem kezdi finanszírozni a migránsokat beszállító szervezeteket, és ha nem támogatja az NGO-k és az embercsempészek maffiahálózatát - folytatta a miniszterelnök. Szerinte ez már nemzetbiztonsági kérdés, és ha a magyarok, a magyar családok, Magyarország biztonságáról, mai és holnapi biztonságáról van szó, "akkor számunkra ott nincs pardon", csak jog van, törvény, erő és védekezés.

Soros rendelte meg

Ma több kérdésben is Soros György ad utasítást az EU vezetőinek, és azok "hajbókolnak előtte". A kötelezettségszegési eljárás kvótaügyben is az ő megrendelése - jelentette ki.

Számunkra az érvek súlya és nem az érvek gazdájának származása számít.

- fogalmazott.

Zéró tolerancia

Mindenki ismeri a kormány álláspontját: az antiszemitizmussal szembeni zéró toleranciát; a magyarországi zsidók közössége a kormány védelme alatt áll, és "amíg mi felelünk az ország közállapotaiért, erre a védelemre ők mindig számíthatnak" - jelentette ki. Akik antiszemitizmussal támadnak bennünket, a migránsokkal együtt tízezres kontingensekben szállítják be az antiszemitizmust Európába.

Forró ősz vár ránk

A miniszterelnök úgy értékelt, forró ősz vár ránk, újabb kemény csaták elé nézünk, különösképp, mivel közelednek a választások. Soros Orbán szerint mindent el fog követni, hogy Magyarországon olyan kormány legyen, "amelyik úgy táncol, ahogy ő fütyül", amelyik lebontja a kerítést és megnyitja a határokat az illegális bevándorlók előtt.

A helyzet komolyságát jól mutatja, hogy a Jobbikot is befogta a hálójába.

Orbán kiemelte: a nemzeti konzultáció után az a dolgunk, hogy megőrizzük a nyugalmunkat, lássuk politikánk erkölcsi helyességét és az erőnk magabiztos tudatában legyünk. "Mi a magyar emberek oldalán állunk, a magyarok pedig támogatják a kormányt Brüsszellel és Sorossal szemben. Nem fogjuk hagyni, hogy Soros nevessen a végén" - jelentette ki.

A kormányfő szavait a szokásos "Hajrá Magyarország, hajrá magyarok" fordulattal zárta.

A Bálna Budapest Rendezvényközpontban tartott záróeseményen részt vett mások mellett Schmitt Pál volt köztársasági elnök, Boross Péter volt miniszterelnök, Mádl Dalma és Antall Józsefné, valamint kormánytagok és a párt vezető tisztségviselői.