Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Arra a kérdésre, hogy elindul-e Simicska Veszprémben, a miniszterelnök az alábbit válaszolta: Van egy székely mondás: iszik-e a hal vizet? Azt mondja az öreg székely, azt nem tudom, hogy iszik-e, de hogy módja van rá, az biztos. Az indulásra is ezt tudom mondani. Módja van rá - olvasható a Blikk.hu-n.

Arról pedig, hogy vannak-e súrlódások, így beszélt: "A politika világa nem egy zárt rendszer, itt folyamatosan változik minden, és mindig vannak viták. Volt az utóbbi időszakban két olyan súlyos döntése a kormánynak, amely sértette üzleti csoportok érdekeit. A reklámadó és a földalapú támogatások rendszerének átalakítása, aminek következtében a nagybirtokkal rendelkező vállalkozók eddig megszokott előnyét korlátoztuk. Ezekkel kapcsolatban üzletemberek, köztük az említett úr is, kifejtették az ellenvéleményüket. A kormány ennek ellenére ezeket a döntéseket meghozta. Soha nem szabad összekeverni a személyes viszonyokat az ország érdekeivel. Ami az ország érdeke, azt akkor is meg kell tenni, ha az egyébként hozzánk közel álló embereket sért."

Amikor azt kérdezték tőle, hogy menthető-e még a barátság, akkor annyit mondott, hogy "az élet majd megoldja".

Orbánt az úgynevezett urizálásról is kérdezték: "Ez egy plebejus párt, de én nem akarom ebből a kormányzásból kirekeszteni azokat a fiatalokat, akik jómódú családból származnak. Az urizálás az, amikor valaki magamutogató. Ezek az emberek nem azok." Kósa útjáról pedig: "Ha el akarsz jutni Új-Zélandra, ami gyerekkori vágyad volt, és 16 év debreceni polgármesterség után megteheted, akkor tedd, de állj bele. Állj bele, és védd meg. Én nem vagyok híve az álszenteskedésnek."