Összevonná a kormány a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetét, a pomázi Gálfi Béla Gyógyító és Rehabilitációs Központot és az Országos Klinikai Idegtudományi Intézetet, ezzel egy több mint ezerágyas pszichiátriai központot hozva létre - írja a 24.hu.

Az egyelőre nem tudni, hogy pontosan mikor jönne létre az óriási pszichiátria, de a portál szerint már valamikor jövőre összeolvadhatnak az intézetek. Az átszervezéssel egy több mint ezerágyas pszichiátriai központ valósulna meg.

A portál szerint a tervezet a napokban vált ismertté a szakma előtt, amely pénteken már tiltakozó levelet is küldött Kásler Miklós emberierőforrás-miniszternek. A Magyar Pszichiátriai Társaság elnöksége és a fontosabb szakmai testületek képviselői ebben azt írják, hogy  a központosítás észszerűtlen és szakmailag indokolatlan, és alapvetően ártana a pszichiátriai és addiktológiai szakmák fejlődésének.

A miniszternek pénteken elküldött levélben például azért tiltakoznak a szakmai testületek, mert szerintük hibás egy intézménybe összevonni az addiktológia, az idegsebészet, a neurológia és a pszichiátria területeit, amelyek az évek során szétváltak.