A Balatonnál, a Tisza-tónál, a Felső-Tisza és a Nyírség, valamint a Sopron-Fertő tó térségében 2020 őszére épül ki a szervizpontok, a kölcsönzők és a pihenőpontok hálózata egy 1,2 milliárd forintos Ginop-program keretében. Emellett kialakítják a turisztikai attrakciók és helyi szolgáltatások adatbázisát is - írja a Világgazdaság.

A fejlesztés részeként a 206 kilométer hosszú balatoni bringakör 600 kilométernyi ajánlott túraútvonallal bővülhet - tájékoztatta a napilapot Princzinger Péter, a program balatoni és Tisza-tavi konzorciumát vezető Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke. Az egyre népszerűbb balatoni kerékpározás manapság jobbára csak a bringakörre korlátozódik, de az erdei és mezőgazdasági utakkal is kibővülő nagy bringakör bekapcsolhatja a kerékpáros turizmus vérkeringésébe a tóparttól akár 20-30 kilométerre lévő idegenforgalmi kínálatot, szolgáltatásokat is.

A most induló program részeként az úthálózatot egységes jelölésekkel és pihenőhelyekkel fogják ellátni. Balatonfüreden, Balatonföldváron és Keszthelyen lesz a három jól felszerelt, kerékpárosoknak szánt szolgáltatóközpont.